Боєць НГУ розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку / фото 10 окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс»

Ситуація на Бахмутському напрямку залишається складною, але контрольованою, заявив офіцер артилерії четвертої бригади "Рубіж" Нацгвардії України Володимир Назаренко в ефірі телемарафону. 

"Ситуація вже багато місяців на Бахмутському напрямку залишається дуже напруженою. Ані на мить не вщухають спроби ворога просуватися, постійно тривають артилерійські обстріли. Ворог тисне, але більшість цих спроб ворога Сили оборони відбивають. На Бахмутському напрямку бої тривають не за сотні, а за десятки метрів, ворог намагається наступати не лише піхотою, а й з підтримкою ударів артилерією", – розповів Назаренко.

Крім того, військовий зазначив, що Сили оборони відчувають на цьому напрямку брак боєприпасів. 

Відео дня

"Я не можу говорити про запаси. Але достатньо боєприпасів буде лише тоді, коли не буде ворогів на нашій землі. Тобто коли всі вороги будуть знищені і боєприпаси будуть просто лежати на складах. Це достатньо боєприпасів – в інших умовах навіть якщо буде хоча б один росіянин на нашій землі, варто застосовувати боєприпаси і його знищувати. Адже це злочинець. Але, на жаль, у ворога боєприпасів більше. І він може собі дозволяти не лише їх просто використовувати, а й бомбардувати ближні та дальні позиції", – каже Назаренко.

Ситуація на фронті залишається складною - що треба знати

На думку військового аналітика Петра Черника, нині ситуація на фронті для Сил оборони складна і може стати ще гіршою. За його словами, найскладнішим напрямком на сьогодні у сенсі ризиків прориву окупаційних військ є східний плацдарм.

Крім того, зранку стало відомо, що після кількох днів спокою, війська РФ відновили штурми населеного пункту Кринки Херсонської області. 

Вас також можуть зацікавити новини: