Повернення окупантів до Києва можливе лише у разі великого успіху на сході / фото Александр Синица

Російські війська можуть спробувати знову захопити Київ, але лише у разі їхніх успішних дій у східних областях України.

Таку думку висловив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю Дмитру Гордону.

Він пояснив, що має на увазі під "великим успіхом на сході".

Відео дня

"Це означає, що вони не просто там змусили нас відійти від Сєвєродонецька та Лисичанська, а оточили і розгромили угруповання в кілька десятків тисяч наших військ. Що абсолютно нереально за співвідношенням сил сторін, за накресленням, за їхнім вмінням воювати, прости господи, і за нашими здібностями. Нереально", – сказав Арестович.

Він підкреслив, що поки в окупантів немає значних успіхів на Донбасі, Києву нічого не загрожує.

"Можуть бити ракетами, але наступу наземного – ні", – вважає Арестович.

Арестович згадав, що в перші тижні війни з огляду на те, які сили російське керівництво спрямувало до Києва, був упевнений, що столиця не встоїть.

"Днів 15–20 я був певен, що Київ упаде, не встоїть. Найсприятливіший сценарій, який я бачив, – це повністю захоплений Лівий берег, ми зруйнували мости і тримаємо оборону по Печерських пагорбах, і десь важкі бої йдуть у районі Шулявки та КПІ. Думав, що цю забудову ми втримаємо. Тобто від Києва залишиться лише центр, у якому ми триматимемо важку оборону", – сказав Арестович.

Раніше заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь розповів, чи існує загроза наступу на Київ з Білорусі. Експерт вважає, що столиця може опинитися під новим ударом, проте окупанти не матимуть успіху.

Раніше УНІАН писав, що Росія поповнила запаси ракет "Калібр" для ударів по Україні з кораблів.

11 червня військовий експерт Олег Жданов заявив про те, що кораблі РФ готуються до ленд-лізу і попередив про нові удари по Києву.

Вас також можуть зацікавити новини: