За словами екперта, угруповання білоруських військових розтягнуте від Київської області до західного кордону України / фото REUTERS

Заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь розповів, наскільки небезпечна зібране Білоруссю угруповання військових біля українського кордону.

Свою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю ТСН.

За його словами, угруповання білоруських військових розтягнуте від Київської області до західного кордону України, але у неї немає навіть повноцінного першого ешелону, не кажучи вже про другий. Експерт упевнений, що з тією кількістю військових Білорусі впораються українські захисники, які є в тому регіоні.

Відео дня

"Демонстрація така, мовляв, вам потрібно всі збройні сили розгорнути, забрати їх з півдня і Донбасу і потягти на північ, – зазначив Самусь. – Якщо росіяни перетягнуть туди ті сили, які були на півночі, що вони перед 24 лютого зібрали, і провели цю свою "провальну операцію", то тоді буде дійсно небезпека великої операції Білорусі і Росії з північного напрямку".

Як зазначив Самусь, для реальної військової операції Росії необхідно досягти стратегічного успіху на Донбасі, а цього не станеться, впевнений експерт.

Нагадаємо, 16 червня президент України Володимир Зеленський доручив перевірити готовність до оборони у чотирьох областях у разі вторгнення з території Білорусі.

А 17 червня Лукашенко пригрозив ударами по Києву.

Вас також можуть зацікавити новини: