Дикий сказав, що б допомогло Україні більше, ніж війська НАТО / скріншот з відео

Набагато більший ефект, ніж введення до України військ НАТО, мала би відправка ескадрильї винищувачів та західних пілотів. Таку думку висловив військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий. 

"Якщо говорити з практичного військового погляду, то я не думаю, що нам тут потрібен контингент французьких військ. Оскільки вони не мають такого досвіду війни. Ця війна дуже страшна. Й однозначно в такій війні будуть великі втрати. Важко уявити, що відбуватиметься у Франції, коли перші цинкові труни поїдуть до Парижа. Тому, я гадаю, нам це не потрібно", – заявив він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

На думку експерта, якби йшлося про відправку в Україну авіації, ситуація була б іншою.

Відео дня

"Тобто якби Макрон й інші країни НАТО відправили сюди хоча б одну ескадрилью сучасних винищувачів з їхніми пілотами, це було б набагато краще й ефективніше. За це б ми дуже подякували. Якщо ж йдеться про їхню піхоту й фахівців-техніків, то краще хай дають нам залізо, і ми самі впораємось з росіянами", – резюмував він.

Відправка військ НАТО в Україні

Кілька тижнів тому президент Франції заявив, що "не можна виключати" ймовірного відправлення західних військових в Україну. Цю ідею в країнах Європи сприйняли по-різному. 

Водночас екс-заступник помічника міністра оборони США з питань НАТО і європейської політики Джим Таунсенд зауважив, що таку можливість обговорюють не лише у Франції. Інші союзники також розглядають можливість введення військ в Україну, але не для боротьби з російськими окупантами, а "для допомоги у підготовці ЗСУ чи для того, щоб перебрати завдання від українських військ у тилових районах, які вони можуть виконувати".

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур наголосив, що військові країн НАТО не будуть воювати в Україні. Цей контингент зможе виконувати навчальні місії. 

Вас також можуть зацікавити новини: