Експерт вказав, що Авдіївка дуже потужний оборонний рубіж / колаж УНІАН

Російські окупанти на Авдіївському напрямку переслідують кілька цілей. Одна з них - вийти на адміністративні кордони Донецької області.

"Росіяни з самого початку масштабного вторгнення ставили завдання захоплення територій Донецької та Луганської областей в межах адміністративних кордонів. Це завдання вони намагаються вирішити майже протягом двох років", – розповів співдиректор програм зовнішньої політики, координатор міжнародних проектів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник у коментарі інтерв'ю Oboz.ua.

За його словами, Авдіївка потрібна росіянам тільки з військової точки зору, тому що це "досить потужний оборонний рубіж".

Відео дня

"Якщо почитати російські пабліки, то вони там майже натякають на те, що ось-ось вона буде взята в оточення. Виглядає так, що, якби вони досягли цієї мети, на час вони б зупинилися", – зазначив експерт.

При цьому він вказав, що друга мета окупантів - відтягнути резерви Сил оборони України з інших ділянок фронту.

"За повідомленнями наших офіційних джерел, це не було такою несподіванкою, і навряд чи ворогові вдасться нав'язати тут ініціативу", – пояснив Мельник.

Крім того, він вказав, що загарбники могли трохи просунутися на Авдіївському напрямку.

"Але одна справа - якісь тактичні переваги, захід на рубіж, а інша справа – чи зможуть вони там утриматися і, найголовніше, чи зможуть вони згодом якісь тактичні досягнення розвинути в оперативний успіх", - підсумував експерт.

Ситуація в Авдіївці - наступні новини

Росіяни активізували наступ біля Авдіївки. Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти біля низки населених пунктів у Донецькій області понад 20 разів атакували захисників України, але всі атаки були відбиті.

Речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна повідомив, що окупанти зосередилися на захопленні Авдіївки, бо їм потрібна хоч якась"перемога".

Вас також можуть зацікавити новини: