Росіяни вчепилися в Авдіївку, бо їм потрібен стратегічний успіх / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти намагаються взяти в кільце Авдіївку Донецької області. Загарбники поставили собі за мету - досягти стратегічних успіхів на фронті в Україні.

Генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко зазначив, що росіяни на фронті формують великі резерви, але змушені вводити їх частинами, хоча ефективніше було б ввести відразу всю резервну армію.

"Противник намагається взяти в кільце (Авдіївку - УНІАН) або здійснити оперативне охоплення, в народі — котел. Якщо подивитися фланги, північні та південні, відстань між ними в районі Авдіївки всього 10 кілометрів. Тому у них така спокуса військова, тактична, якщо введуть свої резерви, а вони завели цілу бригаду на Авдіївський напрямок, то якимись зусиллями можна все це зімкнути, досягти котлів, які ніяк у них не виходить зробити", - розповів експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ

Відео дня

При цьому він вказав, що якщо росіяни просунутися на Авдіївському напрямку, то загроза виникне недалеко для Мар'їнки.

"У сукупності вони тут зосередили такий рівень сили і намагаються реалізувати ці плани, чому заважають наші сили оборони і активно протидіють їм", - підсумував Романенко.

Ситуація в Авдіївці - останні новини

Останні кілька днів росіяни активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Керамік та Первомайського Донецької області.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що наступ загарбників в районі Авдіївки, ймовірно, має відвернути українських захисників від Работіно.

Речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун зазначив, що тривають бої за Авдіївку. Ворог розглядає місто як можливість отримати хоч якусь знакову перемогу і переломити хід бойових дій.

Вас також можуть зацікавити новини: