Росіяни скоро потерплять фіаско під Херсоном, впевнений Коваленко / фото ua.depositphotos.com

Найближчим часом російська армія зазнає чергового фіаско на Херсонському напрямку на півдні України. Щоб хоч якось в інформаційному полі компенсувати низку своїх поразок на полі бою, росіяни намагаються будь-якою цілою захопити Бахмут.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Локація Бахмута сьогодні становить підвищену загрозу. Російські окупанти, скоріш за все, ухвалили рішення на рівні командування захопити Бахмут за всяку ціну, – заявив експерт. – З Бахмута та Авдіївки вони хочуть зробити перемогу, масштабне пропагандистське явище замість тієї великої кількості поразок, які на сьогоднішній день вони терплять, як на Південному, так і на Донбаському плацдармах. Тому там (під Бахмутом – УНІАН) зараз активізовано велику кількість їхніх підрозділів",

Коваленко упевнений, що найближчим часом Росія не зможе реалізувати успішний наступ на будь-якому іншому напрямку.

"І щоб хоч якось компенсувати цю неминучу низку поразок, вони намагаються всілякими шляхами створити свій інформаційний баланс та пред'явити росіянам ось таку перемогу (захоплення Бахмута – УНІАН)", – додав експерт.

Контрнаступ ЗСУ на Херсонському напрямку

За даними Сил оборони півдня України, ЗСУ продовжують відтісняти ворога до правого берега Дніпра і тримати контроль над переправами

В Офісі президента повідомили, що ЗСУ деокупували вже 1 тисячу 620 населених пунктів з початку повномасштабної збройної агресії Росії. При цьому у Херсонській області звільнено 75 населених пунктів.