Яка ситуація в Херсонській області? / фото Людмила Денисова

Українська армія продовжує рух вперед на Херсонському напрямку, під вогневим контролем перебувають переправи через Дніпро, проте росіяни намагаються зводити нові.

Що зараз відбувається на південному фронті, в ефірі проекту FreeДом розповіла начальник прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, ЗСУ продовжують відтісняти ворога до правого берега Дніпра і тримати контроль над переправами. Окупанти намагаються налагодити альтернативні переправи - зводять понтонні мости.

"Росіяни намагаються зосередиться в одному районі, де зможуть утримати хоча б оборону", - зазначила Гуменюк.

Вона додала, що, судячи з перехоплень і за свідченнями окупантів, що потрапили в полон, підрозділи РФ на півдні не отримали конкретних завдань, їм наказали просто не залишити там свої позиції. 

"Вони не розуміють завдання, вони не розуміють, кому вони там потрібні, вони не бачать і не відчувають там логістики, яка повинна була їх там постачати", - говорить начальник прес-центру Сил оборони півдня України.

Контрнаступ ЗСУ на півдні

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня ЗСУ пішли в наступ на півдні. Українські бійці прорвали першу лінію оборони росіян у Херсонській області.

109-й полк так званої "ДНР" відійшов зі своїх позицій у Херсонській області, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою.

У ЗСУ повідомили, що серед військових повітрянодесантних військ РФ у Херсонській області поширюються і посилюються досить панічні настрої щодо ситуації на фронті.

Станом на 9 жовтня ЗСУ звільнили понад 1170 кв.км території на Херсонському напрямку.

12 жовтня в ОК "Південь" повідомили, що Збройні Сили України звільнили ще п'ять населених пунктів у Херсонській області.

Вас також можуть зацікавити новини: