Іван Ступак оцінив поточну ситуацію в районі Авдіївки / фото ua.depositphotos.com

Нинішня ситуація в Авдіївці Донецької області нагадує події, що відбувалися 8 місяців тому в Бахмуті. Росіяни не припиняють "м'ясних штурмів".

Про це заявив в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий аналітик, колишній співробітник СБУ Іван Ступак. Він наголосив, що зараз росіяни тиснуть "особливо активно".

"Українським військовим доводиться залишати якісь позиції. Російська Федерація знищує споруду за спорудою, нашим військовим банально нема за що чіплятися. Забудова знищується, і військові просто змушені відкочуватися назад. Ситуація починає нагадувати Бахмут орієнтовно 8-місячної давності", – пояснив експерт. 

Відео дня

Для виявлення українських позицій окупанти застосовують тактику "м'ясних штурмів". Після цього російські дрони починають коригувати вогонь по наших захисниках.

"Хвиля йде, невеликі групи постійно модернізуються, модифікуються. Йде перша хвиля, її завдання підійти максимально близько, змусити наших військових розкрити свої позиції і почати атакувати російські частини, що наступають. В цей час в небі знаходяться російські дрони, які виявляють українські позиції і починають коригувати вогонь по наших військових. Тобто завдання тих, хто наступає  – виявити позиції, змусити українських військових розкритися", – резюмував Ступак. 

Війна в Україні: важливі новини

Протягом доби на фронті сталося 73 бойових зіткнення. Як повідомили в Генштабі ЗСУ, росіяни атакували майже по всіх напрямках. Найбільше ворожих атак сталося на Авдіївському та Лиманському напрямках. 

Тим часом у Силах оборони півдня заявили, що ЗСУ знищили ворожу вогневу установку вартістю близько 40 мільйонів доларів. На металобрухт пустили самохідний комплекс "Бук-М3" російських окупаційних військ.

Вас також можуть зацікавити новини: