Іван Киричевський оцінив ситуацію в районі Авдіївки / фото з телеграм-каналу Ганни Маляр

Російські окупанти не припиняють спроб просунутися вперед в районі Авдіївки Донецької області. Проте через колосальні втрати ворог змушений наступати малими штурмовими групами. 

Про це розповів експерт видання Defense Express Іван Киричевський в ефірі телеканалу "Еспресо". При цьому він наголосив, що говорити про зміну тактики противника було б не зовсім коректно. 

"На початку наступу вони наступали колонами бронетехніки, а зараз все звужується до штурмових груп. Все зовсім по-іншому. Підрозділи окупантів просто стираються під Авдіївкою. Окупанти почали наступати посиленими батальйонами, а тепер ці батальйони стерлись до рівня штурмових груп, які дійсно можуть підтримувати безперервність наступу", – зауважив Киричевський.

Відео дня

Експерт додав, що штурмові групи окупаційних військ РФ мають високий рівень підтримки з боку артилерії та авіації. Українським захисникам зараз би сильно допомогли сучасні винищувачі. 

"Як би це банально зараз не прозвучало, втім нам би зараз дуже допомогли б F-16 для того, щоб росіяни менше скидали керованих авіабомб на Авдіївку. Це значно б понизило вогневий вплив на наші війська. Нам також не вистачає великокаліберної артилерії, адже "Тюльпанів" у росіян, на жаль, занадто багато", – констатував він.

Війна в Україні: ситуація на передовій

Протягом доби російські окупаційні війська атакували майже по всіх напрямках, повідомили в Генеральному штабі ЗСУ. Загалом на фронті відбулося 73 бойових зіткнення. Найбільше ворог атакував на Авдіївському та Лиманському напрямках. 

Крім того, російські окупанти збільшили активність на Таврійському напрямку. Про це повідомив командувач ОСУВ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський. За його словами, протягом доби, 28 листопада, росіяни завдали 17 авіаударів, 4 ракетних удари, провели 56 бойових зіткнень та здійснили 1006 артобстрілів.

Вас також можуть зацікавити новини: