Експерт пояснив, чим Україна краща за Росію на полі бою / фото t. me_V_Zelenskiy_official

Збройні Сили України для захисту країни від російських загарбників використовують методи мобільної оборони. Армія РФ у свою чергу закидає "гарматним м'ясом" у хвилеподібних атаках, як і у Другій світовій війні, що призводить до великих втрат серед окупантів.

За словами військового експерта Валерія Рябих, тактику росіян на Бахмутському напрямку можна порівняти з операцією радянських військ у Кенігсберзі.

"У сучасній війні, крім кількості, вирішальне значення має і якість військ, перш за все їх озброєння, яке повинно носити сучасний характер. Оскільки сьогодні основний упор робиться на високоточне озброєння і ситуаційну обізнаність. Росія тут програє", - зазначив Рябих в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Відео дня

При цьому він нагадав повний розгром росіян на Вугледарському напрямку в кінці січня - початку лютого.

"Росіяни намагалися продовжувати по-старому атакувати заздалегідь підготовлені позиції українських військ і, не враховуючи особливості місцевості, поплатилися тим, що за тиждень боїв було знищено до 160 одиниць техніки і дві елітні бригади морської піхоти", - розповів експерт.

Крім того, він вказав, що втрати російської армії в Україні зростатимуть з підвищенням рівня технологічної оснащеності ЗСУ, тому що сучасна війна визначається технологічними можливостями сторін.

Втрати росіян станом на 5 березня - що відомо

Український захисники відбили за добу понад 130 атак росіян на п'яти напрямках - на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, де загарбники зосередили свої сили.

При цьому противник завдав шість ракетних і 24 авіаційних удари, здійснив понад 65 обстрілів з РСЗВ, в тому числі по цивільній інфраструктурі.

У свою чергу ЗСУ станом на 5 березня ліквідували ще 930 осіб. Таким чином, втрати ворога серед особового складу сягнули 153 120 осіб

Вас також можуть зацікавити новини: