Експерт пояснив, що ускладнює контрнаступ Сил оборони / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що масштабний контрнаступ може розпочатися після того, як українські військові вийдуть на другу лінію оборони противника. Він наголосив, що все залежить не тільки від постачання озброєння, бо танки і ракети не вирішать усіх проблем. 

"Як танк може допомогти просуванню по мінному полю, якщо він не має відповідних інженерних засобів? Або як може допомогти ракета нам просуватися по тому ж самому мінному полю, якщо вона знищує в глибокому тилу склад з паливно-мастильними матеріалами?" – заявив він в інтерв'ю ТСН

Експерт зазначив, що хоча й зменшиться обсяг постачання палива, але мін на території, якою має пройти піхота, менше не стане. За словами Коваленка, в замінуванні майже всього, "що можна було замінувати в Запорізькій області і не тільки там" і полягають складнощі. Однак після проходження смуги забезпечення, максимально замінованої окупантами, наші воїни вийдуть на другу лінію оборони противника, яка є основною.

Відео дня

"Там вже буде інша проблема. Окрім мін, фугасів та окопів, буде ще велика кількість артилерії, ББМ, танків і іншої техніки. Логічно, що саме в другій лінії оборони ми почнемо задіювати наші основні ударні угруповування. Саме там можуть відбуватися більш масштабні події", – додав Коваленко.

При цьому оглядач наголосив, що не треба квапити просування українських оборонців. Операції проводяться з урахуванням того, що життя захисників є найвищою цінністю. Щоб усе було зроблено якісно, необхідно почекати.

Війна в Україні: актуальні новини з передової

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські військові продовжують просуватися на Бахмутському напрямку. На південь від Бахмута воїни Сил оборони просунулися вперед та закріпилися на нових рубежах. Водночас на півночі від міста ворог намагався повернути втрачені позиції, але успіху не мав.

Успіхи є і на Таврійському напрямку. Там українські воїни ліквідували майже дві роти російських окупантів. За словами командувача оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" бригадного генерала Олександра Тарнавського, також було знищено 22 одиниці ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: