Українські контрнаступальні дії знаходяться на першому етапі, повідомив Михайло Подоляк / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Контрнаступ ВСУ зараз знаходиться на першому етапі.

На цьому етапі завдається максимальний збиток, зокрема, ворожій логістиці, розповів радник очільника Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк. За його словами, ефективність контрнаступальних дій України може стати одним з факторів, який прискорить початок перевороту в РФ.

"...розумію те завдання, яке вони (українські воїни - Ред.) виконують на першому етапі, а перший етап - це накопичувальний етап. Це формувальний накопичувальний етап. Коли ти власне завдаєш максимальний збиток російським оборонним спорудам, інженерним конструкціям... і так далі", - поділився він.

Радник глави ОП додав, що поступово ось цей тиск збільшується, "вгризаючись в оборону".

Новини України про контрнаступ - що сьогодні варто прочитати

Початок українського контрнаступу Володимир Зеленський підтвердив 10 червня. За відомостями Генштабу Збройних сил України, опублікованими ввечері 12 липня, наші захисники та захисниці продовжують наступати на Бердянському та Мелітопольському напрямках. Крім того, українські воїни просунулися вперед на Бахмутському напрямку.

РФ на нашій землі зазнала серйозних втрат. Загальні втрати ворога на 12 липня 2023 року становлять приблизно 235530 окупантів. Крім того, ліквідовано багато ворожої техніки, в тому числі 4090 танків.

На думку журналіста-розслідувача Христо Грозєва, Україна здатна до кінця поточного року перемогти РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: