Коваленко припустив, де наступатимуть окупанти після Авдвіївки / колаж УНІАН, фото Олександра Коваленка, DeepState

Захоплення Авдіївки Донецької області було здебільшого політичним завданням для російських окупантів. Про це заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Дійсно, вони можуть розглядати Авдіївку як подальший напрямок для просування, як варіант, на Костянтинівку. Але там багато кілометрів на північ. Вони в полі не зможуть просуватися так, як в місті. Це укріпрайон. Рубежі, лінії оборони. Їм не вдасться одразу прорвати лінію оборону і вийти на Костянтинівку", – додав він в ефірі "24 каналу".

За словами Коваленка, найбільш імовірно, на тому напрямку ми побачимо позиційні бойові дії з невеликим просуванням. Проте все залежить від ресурсів, які кине туди ворог.

Відео дня

Крім того, як зауважив експерт, на захід від Авдіївки знаходяться Покровськ, Селидове та інші населені пункти. Однак там також оборонні рубежі українських захисників.

"Допоки окупанти продовжували бойові дії в польових умовах навколо Авдіївки, то не мали якогось результату. Як тільки вони перейшли до міських боїв, в них почав з'являтися результат. Якщо глянемо на ситуацію в польових умовах, то Бердичі, Тоненьке, Степове, Сєверне – вони досі не під контролем окупантів. Все це вказує на те, що в польових умовах для них просування достатньо складне", – резюмував Олександр Коваленко.

Війна в Україні: ситуація на фронті

Від початку доби, 19 лютого, на передовій відбулося 70 бойових зіткнень із противником. Таку інформацію навів у вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ. Зазначається, що на Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито дев’ять атак ворога в районах Ласточкиного, Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

Водночас Збройні сили України потужно уразили позиції російських окупантів, вдаривши, зокрема по складах боєприпасів та по районах зосередження ворога. Також було збито два ворожі літаки.

Вас також можуть зацікавити новини: