Сергій Згурець розкрив важливі факти щодо боїв за Авдіївку / колаж УНІАН зі скріншотів

Бої за Авдіївку сьогодні, 19 лютого, не перестають цікавити читачів. Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець вказав на важливий факт щодо боїв за це місто, яке знаходиться у Донецькій області.

Авдіївка "виконала свою місію на відмінно" з точки зору оборони, розповів аналітик в ефірі каналу "Еспресо". Згурець підкреслив, що площа цього міста становить 10 х 10 кілометрів, і, згідно зі старими тактичними нормативами, таку ділянку має захищати одна бригада (середня кількість від 1 тисячі до 8 тис. осіб), а РФ перекинула туди понад 10.

"...щоб захопити цю ділянку, ворог сконцентрував близько 12 механізованих та мотопіхотних бригад, до того ж ще були бригади спецпризначенців, ГРУ (головне розвідуправління Генштабу РФ, - Ред.), які діяли навколо Авдіївки", - зазначив аналітик. Експерт додав, що під час боїв за Авдіївку Росія втратила 47 тис. загарбників, серед яких безповоротні втрати становлять 16-17 тисяч осіб.

Відео дня

Американський Інститут вивчення війни опублікував свіжу карту бойових дій, на якій, зокрема, зображено Авдіївку.

Свіжа мапа війни / скріншот з understandingwar.org

Генштаб Збройних сил України вранці повідомляв, що упродовж минулої доби наші воїни на Авдіївському напрямку відбили п'ять атак з боку супротивника біля Первомайського, Ласточкиного й Новобахмутівки.

У центрі уваги Авдіївка - новини, які сьогодні варто прочитати

Російські окупанти ще восени минулого року почали активно намагатися взяти у кільце Авдіївку. Супротивники отримали "успіхи" після того, як у захисників України виник "снарядний голод".

16 лютого стало відомо, що супротивник відправив на штурм Авдіївки навіть резерви, які була на інших ділянках фронту. 17 числа повідомлялося, що українська сторона вирішила вивести наших захисників з міста, щоб зберегти їхні життя, і в цей же день відведення сил завершилося.

Варто зазначити, що росіяни на українській землі зазнали колосальних втрат у живій силі та техніці. Загальні втрати ворога на 19 лютого 2024 року становлять приблизно 403 720 супротивників. Крім того, ліквідовано 6498 ворожих танків та 12 232 бойових броньованих машин.

Вас також можуть зацікавити новини: