Іван Ступак оцінив, коли інтенсивність російських наступальних дій знизиться / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Жодна армія не здатна наступати постійно, оскільки необхідний час на відновлення особового складу та ресурсів. Тож інтенсивність російського наступу теж має зменшитися. 

Таку думку висловив в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий аналітик та колишній співробітник СБУ Іван Ступак. Він припустив, що загарбники будуть тиснути "рівно стільки, скільки взагалі буде людського ресурсу".

"Зрозуміло, що боєприпаси є, судячи з усього, російська армія отримала підкріплення від Північної Кореї, техніка є, але рано чи пізно інтенсивність має впасти", – додав експерт. 

Відео дня

Ступак вважає, що вже до середини травня наступ окупантів обмежиться одним чи двома напрямками. Його інтенсивність може зменшитися вдвічі.

"Я не кажу, що повністю припиниться наступ, але інтенсивність може зменшитися на 50-60%. Тому що, як не крути, необхідно перепочити. Жодна армія не здатна наступати постійно, адже потрібно підтягувати боєприпаси, поновлювати людей, які гинуть, отримують поранення, зникають безвісти, потрапляють у полон. Потрібні нові підготовлені, а для цього потрібен час. Тобто, найімовірніше, це може бути кінець березня, як варіант – до середини травня", – резюмував аналітик.

Війна в Україні: це варто знати

Російські окупаційні війська на Харківщині шукають шпарину в обороні українських захисників, аби розвинути свій наступ. Про це заявив начальник пресслужби Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш. Він наголосив, що говорити про ворожий наступ на Харків наразі "дуже зарано". 

Тим часом військові офіційно підтвердили, що ЗСУ відійшли від сіл Степове та Сєверне Донецької області. Вони розташовані неподалік від Авдіївки.

Вас також можуть зацікавити новини: