Експерт розповів про завершення війни в Україні / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Існує тільки один сценарій завершення війни в Україні. Сили оборони повинні очистити нашу територію від армії Російської Федерації та вийти на державні кордони.

"Без розвалу Росії на частини про закінчення війни говорити не доводиться. Розвал РФ триватиме десь протягом 10 років після розгрому російської армії. Тобто, ці процеси будуть на десятиліття розтягнуті. Тому у нас латентна війна вздовж кордону, сутички і стан бойового зіткнення вздовж лінії кордону можуть бути ще 10 років", – розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан у коментарі ТСН.

За його прогнозом, українські військові вийдуть на державні кордони України до осені 2024, якщо західні партнери швидко передадуть авіацію і зброю.

Відео дня

"Якщо авіація приходить на початку наступного року, то до осені ми зможемо знищити російську армію і вийти на державний кордон. Все від цього залежить. Після отримання авіації протягом трьох-чотирьох місяців російська армія буде розбита. А далі будемо боротися з російською імперією, що розвалюється, ще років 10. Але це для економіки, для України вже не страшно", - зазначив експерт.

При цьому він вказав, що далі завданням ЗСУ буде утримування тисячокілометрів держкордону між Україною і РФ, а росіянам, чия країна почне розвалюватися, буде не до ракет, тому терор українців припинитися.

Контрнаступ ЗСУ - останні новини

Есперти вказали, що українська армія вже звільнила близько 45% територій, які були під російською окупацією. При цьому в США стурбовані повільним контрнаступом ЗСУ.

Міністр оборони України Олексій Резніков визнав, що український контрнаступ відстає від графіка, але в цілому йде за планом.

Вас також можуть зацікавити новини: