Арестович заявив, що Україні знадобиться провести кілька контрнаступів / скріншот

Колишній радник Офісу президента, військовий оглядач Олексій Арестович вважає, що для деокупації всіх територій України знадобиться провести мінімум два, а може і три контрнаступи

"Коли ми закінчимо цей контрнаступ, він не закінчить війну. Його не вистачить на закінчення війни. Навіть за найбільш сприятливого варіанту – ми звільнили все від Херсона до Бердянська, вийшли на межі Криму – залишається захоплений Донбас, окупований Крим. Нам знадобиться другий контрнаступ, третій контрнаступ, можливо, на добивання. Тепер виникає питання, а чи дадуть нам (зброю) на другий-третій контрнаступ, що дадуть і коли", – пояснив він під час інтерв'ю Дмитру Гордону.

За словами Арестовича, якщо у окупантів знову буде можливість "закопуватися" протягом дев'яти місяців, то навіть з F-16 і ATACMS Україні буде "дуже-дуже непросто". 

Відео дня

"F-16 відпрацює в тилу, і піхота буде дуже задоволена, прочитавши в черговому Телеграм-каналі, що десь там знищили військо. Але з мінами і вибоїнами, та іншими ровами нічого не станеться. Піхота підніметься, і знову піде на ці міни пішки. У цьому проблема", – додав він. 

На думку екс-радника Офісу президента, звільнити всі території України в ході одного контрнаступу абсолютно нереально. І наскільки розтягнеться в часі війна – залежить від поставок озброєння. 

"На три роки – навряд чи. На два може", – резюмував Арестович.

Війна в Україні: прогнози експертів

Британський експерт Шон Белл вважає, що ЗСУ можуть звільнити окуповану Запорізьку АЕС військовим шляхом, оскільки ключові ядерні реактори добре захищені і "навряд чи будуть пошкоджені звичайними військовими діями". Однак є й інший варіант – оточити станцію, очистити прилеглу територію і домовитися про безпечний вихід тих сил противника, які на той момент залишатимуться на АЕС.

Водночас аналітики американського Інституту вивчення війни прогнозують, що Росія може почати відведення військ з півдня України, щоб утримати Бахмут.

Вас також можуть зацікавити новини: