На Лиманському напрямку ситуація дуже складна / фото соцмережі

Через тиждень після початку операції з імітації наступу на Лиманському і Куп'янському напрямках, російські окупанти демонструють зниження ініціативи, а по ряду локацій навіть повернення на початкові позиції під тиском ЗСУ.

Про це повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "На Лиманській і Куп'янській осі у окупантів був зосереджений вражаючий кулак, але недостатній для реалізації глобального плану по реваншу", - зазначив експерт.

В ході операції з імітації наступу окупанти не тільки зазнали істотних втрат, а й були ліквідовані командир 96 розвідувальної бригади 1-ї ТА, полковник Максим Харламов і полковник 1-ї мобільної бригади РХБЗ Євген Тихно.

Відео дня

"Тим не менш, інтенсивність вогню і штурмові дії тривають, а тому, слід розуміти, що нашим хлопцям на Лимансько-Куп'янській осі дуже, дуже непросто. Але першу хвилю окупантів вони відбили, а чи вистачить ресурсу окупантам на другу? Все залежить від подій на півдні", - зазначив Коваленко.

"Але, головне те, що своєю імітацією російське командування не тільки нічого не добилося, а тільки відвернуло увагу і розосередило ресурс, відтягнувши з півдня і Донецької області, а й більше того - втратило. Втратило ресурс і офіцерів аж ніяк не молодшого командного складу", - підсумував експерт.

Війна в Украні: новини

На Донбасі йдуть важкі бої. Окупанти кинули всі сили для протистояння українському контрнаступу. Як повідомив представник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий, російські окупанти найбільше хочуть зберегти свої позиції під Бахмутом і сам Бахмут.

Вас також можуть зацікавити новини: