Війська РФ поповнюються на 20 тисяч осіб щомісяця, каже Черник / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Петро Черник заявив, що російські окупаційні війська щомісяця поповнюються на 20-22 тисячі військових. Ці "мобіки" мають погану мотивацію та не хочуть воювати, але все ж ідуть помирати.

Як зауважив Черник в ефірі телеканалу "Еспресо", зараз ЗСУ воюють з уже третім контингентом росіян. 

"Перший був якісний і підготовлений – був у межах 200 тис. людей. Другий був застосований протягом минулого року. Зараз, за принципом заміщення – 20-22 тис. чмобіків щомісяця ставлять до строю. Взувають, дають якусь елементарну зброю і кидають в бій", – пояснив він.

Відео дня

При цьому експерт зауважив, що у ворога вже немає якісної зброї.

"Максимум, що вони можуть виробляти за танками – до 20 машин Т-90М на місяць. Разом з тим, автоматів Калашнікова, рушниць Мосіна – сотні тисяч. Треба буде – дістануть зброю Другої світової війни. У психологічному сенсі вони дуже погано вмотивовані і не хочуть воювати, але все ж таки помирають", – резюмував він.

Мобілізація в Росії

Офіційно мобілізацію в Росії оголошували лише один раз з початку повномасштабного вторгення РФ в Україну – наприкінці вересня 2022 року. Указ про часткову мобілізацію підписав Путін. У її рамках планували мобілізувати до 300 осіб. Вже за кілька тижнів її нібито скасували, проте прихована мобілізація продовжується й досі. 

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомили, що протягом останніх двох місяців різко зросла кількість росіян, які хочуть здатися в полон українській стороні. Лінія "Хочу жити" отримала за цей час майже стільки ж заявок, як за перші півроку роботи проекту. 

Вас також можуть зацікавити новини: