Російські "мобіки" поскаржилися, що їх кинули в поле в Луганській області / скріншот

Російські "мобіки" поскаржилися на своїх командирів, які кинули їх у полі в Луганській області. У них відібрали документи, а велика частина "гарматного м'яса" й зовсім не боєздатна.

"Нам сказали, що повернуть військові квитки протягом дня, коли поставлять нову печатку, а ми вирушимо далі в бік Криму. З тих пір пройшло п'ять днів, документів у нас так і немає. Відповіді від представників Міноборони, командирів батальйону, командирів роти, офіцерів теж немає. Інформації, де ми знаходимося, теж немає. Єдине, що знаємо, що ми в Луганській області", – обурився чоловік у військовій формі і в масці.

Загарбники поскаржилися, що вони не стоять на забезпеченні Міноборони РФ, а їх утримує та годує місцеве населення. При цьому частина мобілізованих не здатна воювати через інвалідність або поранення. Також росіяни заявили, що їх позбавили забезпечення, виплат та навіть відпусток.

"Зрозумійте, деякі тут вже сім або вісім місяців. За цей час нікого не відпускали у звільнення, але ми хочемо додому, хочемо побачити дітей, обійняти дружину... Хто над усім цим командує? Ці люди повинні бути притягнуті до відповідальності", – поскаржився окупант.

Мобілізація в Росії - останні новини

З осені 2022 року РФ продовжує приховану мобілізацію. Крім цього, и країні-агресорці анонсували призов понад 400 тисяч осіб на контрактну службу.

Вже навесні щонайменше в 35 регіонах Росії стали розсилати повістки. Також російський диктатор Володимир Путін підписав закон, що передбачає введення електронних повісток і створення реєстру військовозобов'язаних.

Вас також можуть зацікавити новини: