Експерт прокоментував накопичення ресурсів окупаційними військами / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт, колишній речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов заявив, що російський диктатор Володимир Путін все ще марить, що зможе переломити ситуацію на полі бою. Росіяни продовжать вишукувати резерви для того, щоб продовжувати загарбницьку війну проти України. 

"Можливо, він намагатиметься взяти під контроль частину території Харківської області вздовж лівого берега річки Оскіл. Можливо, він намагатиметься зафіксувати той самий сухопутний коридор, який нині з’єднує тимчасово окупований Донецьк із тимчасово окупованим Кримом. Але що б не думав, не мріяв і не планував робити кремлівський диктатор, є дуже важливий аргумент – українські Сили оборони. Саме вони зараз ламають усі шаблони, усі плани путінського режиму. Саме зараз наші воїни системно, методично знищують ворожий військовий потенціал", – наголосив оглядач в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він зауважив, що росіяни перекинули підрозділи 25-ї армії, які перебувають на етапі формування, на Купʼянсько-Лиманський напрямок. За словами експерта, "путінські генерали планують масштабний наступ".

Відео дня

"Принаймні, про це мені кажуть жителі Севастополя, які мають можливість комунікувати з місцевими окупантами. Тож ворог накопичує ресурси і хай навіть не в повній бойовій готовності російська армія все одно становить загрозу. 420 тисяч російських солдатів — це серйозна цифра. Адже згадаймо, у лютому торік Путін починав так звану "спеціальну військову операцію" – чисельність армії близько 200 тисяч", – додав він.

Селезньов припустив, що вересень або перша половина жовтня "будуть досить динамічними".

"Ворог намагатиметься атакувати, місцями контратакуватиме, але українська армія займатиметься вже звичною справою – системно й методично перетворюватиме на попіл усю ворожу силу й міць", – резюмував військовий експерт.

Війна в Україні: новини з передової

У середу, 13 вересня, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила про загострення ситуації в Донецькій області. Окупанти почали штурми та збільшили кількість обстрілів у Марʼїнці та Авдіївці.

Водночас у Генштабі ЗСУ зазначили, що росіяни цієї доби здійснили безуспішну атаку на Куп’янському напрямку. Також було відбито понад 10 ворожих атак в районі Марʼїнки. 

Вас також можуть зацікавити новини: