США дають Україні зброю, потрібну для закінчення війни / фото ua.depositphotos.com

Той факт, що Сполучені Штати нарешті нададуть українським військовим далекобійні ракети і оголосили про передачу іншого озброєння, свідчить про те, що Штати зрозуміли, що настав час закінчувати війну РФ проти України. Таку думку висловила політичний аналітик Ольга Курносова.

"Я думаю, що все-таки ось ця гіпотеза, про яку говорили, що Сполучені Штати і багато інших думали про те, щоб максимально послабити Росію, щоб не було спокуси використовувати щось ще... Мабуть, зараз вони зрозуміли, що вже зроблено достатньо, можна завершувати війну, тому що затягування війни, ясна річ, не вигідне нікому. Це великі втрати людей, це великі втрати інфраструктури, це великі втрати грошей. Власне, вже втома від того, що відбувається накопичується і всередині європейських країн теж. Тому так, треба закінчувати. А як закінчувати? Дати нарешті Україні ту зброю, яку вона давно просить", – наголосила Курносова в ефірі програми "Аргумент". 

Водночас, відповідаючи на запитання про те, чому тягнули з допомогою і чи були спроби поговорити з російським диктатором Володимиром Путіним, в тому числі в питанні обміну миру на українські території, Курносова зазначила, що така ймовірність є.

"Якби мене запитали, який відсоток я даю за те, що такі переговори були, я б дала відсотків 80, тому що все-таки дуже багато про це говорилося, і дуже багато переговірників різних в різні місця їздили. Тому я думаю, що така пропозиція дійсно була зроблена, але Путін захотів занадто багато чого. Всі зрозуміли, що єдиний спосіб – це все-таки нарешті перемагати і іншого способу немає. Україна це зрозуміла давно, що називається "де ви були вісім років". За вісім років і зрозуміли, що єдиний спосіб – це все-таки перемагати, тому що все інше – лише спроба відтягнути час, щоб потім напасти", – резюмувала вона.

Як розвиватимуться події на війні: прогнози

Останніми днями поширюється інформація про підготовку нового наступу російських окупантів. Українські розвідники вважають, що російські війська підуть у наступ лише на трьох напрямках. Йдеться про Донецьку, Луганську та Запорізьку області.

Водночас військовий експерт Роман Світан вважає, що Крим буде звільнений цього року незалежно від того, отримає Україна далекобійні ракети і літаки чи ні. Є два сценарії, обидва з яких закінчують звільненням півострова.

При цьому аналітики американського Інституту вивчення війни говорять, що президент Росії Володимир Путін не готовий до затяжної війни, оскільки утримується від прийняття відповідних рішень. Зокрема, російська влада із запізненням проводить великомасштабні військові реформи.

Вас також можуть зацікавити новини: