Максим Жорін воює проти росіян з 2014 року і добре їх вивчив / скріншот

Російські втрати в живій силі не мають особливого значення у цій війні. Головним пріоритетом агресора є вдосконалення технічного боку своєї армії, розповів заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін.

"Мʼясні штурми для росіян – це просто "база". Вони тут міняти нічого не збираються. Їх повністю влаштовує така тактика на полі бою. Вони можуть її собі дозволити морально. Вони можуть собі її дозволити ресурсно. Це абсолютно вкладається в їхню культуру. Як влади, так і населення", – каже він.

Разом з тим, на думку Жоріна, росіяни визначили собі інші напрямки для вдосконалення армії, і в цьому сенсі вони щодня стають небезпечнішими. За словами військового, росіяни намагаються вдосконалювати роботизовану техніку, авіацію, ППО. Наприклад, зараз агресор працює над можливістю використовувати плануючі авіабомби (так звані КАБи) вагою у 2,5 тонни.

Відео дня

"А піхота – нащо їм витрачати ресурси на масову ефективну підготовку солдат, якщо їм в цілому поки пох***, скільки їх загине? Просто піхота та якісна підготовка солдат ніколи не була їхнім пріоритетом", – пояснює Жорін.

Російські втрати на фронті: останні новини

Як писав УНІАН, за минулу добу Сили оборони України знищили 1140 російських окупантів. Таким чином, загальні ворожі втрати перетнули "ювілейну" позначку у 500 тисяч убитими та пораненими.

За словами президента Володимира Зеленського, щотижня на фронті гине 2-3 тисячі російських солдатів. Наприклад, у битві за Харків, яка точиться вже два тижні, росіяни втрачають у 8 разів більше солдатів, ніж ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: