Попри чисельні помилки, росіяни все ж адаптуються до ситуації / фото wikimedia.org

Росіяни не такі дурні, як хочеться сподіватися. Вони вчаться на помилках та адаптуються до української тактики ведення бойових дій. Про це заявив генерал-майор Збройних сил Австралії у відставці, відомий військовий оглядач Мік Раян в інтерв’ю "Телеграфу".

"На жаль, росіяни не такі дурні, як ми всі сподіваємось. Якби були – уже б програли. Але російські війська змогли трохи навчитися й адаптуватися", – каже він.

Раян зазначив, що Росія змогла адаптувати до реалій війни свою стратегію поповнення армії солдатами завдяки офіційній та прихованій мобілізації. Це забезпечило загарбницькому війську достатній людський ресурс.

Відео дня

Також аналітик звертає увагу і на мобілізацію оборонної промисловості в Росії. За його словами, росіяни поставили економіку на воєнні рейки "задовго до Заходу" і змогли пристосуватися до санкцій.

"Отже, що нам робити з цим? По-перше, Україна має вирішити кадрову проблему, чи то шляхом мобілізації, чи призову на військову службу – тут рішення за вами. По-друге, необхідно вирішити проблему дефіциту боєприпасів, можливо, за рахунок збільшення виробництва артилерії та інших засобів, як-от FPV-дронів", – каже Раян.

Також він висловив припущення, що Україна може вдатися до стратегічних ударів з метою деградації російського оборонно-промислового комплексу.

Військовий потенціал Росії

Як писав УНІАН, Росія декларує шалені темпи зростання в оборонно-промисловому комплексі. Зокрема росіяни стверджують, що за деякими видами зброї обсяги випуску зросли в 10 разів. Зокрема вони нібито значно збільшили виробництво танків і бойових машин на їх базі, легкоброньованої техніки, реактивних систем залпового вогню тощо.

Однак експерти кажуть, що росіяни маніпулюють термінологією, розповідаючи про свої успіхи. За словами воєнного оглядача Олександра Коваленка, наприклад, росіяни подають розконсервацію, модернізацію та ремонт старих танків як випуск нової техніки, що й дає їм змогу розповідати про 6-разовий приріст виробництва.

Вас також можуть зацікавити новини: