Офіцер Володимир Гонтар розповів про ситуацію на Купʼянському напрямку / фото 93 ОМБр Холодний Яр

На Куп’янському напрямку значно зростає рівень напруги. Російські війська стягують ресурси живої сили та техніки, а також намагаються визначити міцність української оборони. Офіцер 3-ї окремої танкової залізної бригади Володимир Гонтар в ефірі телемарафону розповів про оперативну ситуацію на цьому відтинку фронту.

"В цілому доба і весь час ситуація так само напружена, як і було до того. Я би сказав, що ступінь напруженості достатньо високий, порівняно навіть з часом нашого контрнаступу. Ми всі дуже зосереджені", – охарактеризував ситуацію офіцер.

Гонтар зазначив, що разом з інтенсивною активністю дій, ворог стягує сили та намагається  під час атак визначити ступінь міцності оборони українських позицій.

Відео дня

"Водночас з тим, що підтягують свою живу силу і техніку, вони і далі тиснуть на наші позиції. Роблять такі дії, щоби визначити наші місця та сили. В цілому вони себе дуже-дуже активно поповнюють, і ми це бачимо", – акцентував він.

Військовий додав, що складно точно визначити, чи ворог поповнює втрати особового складу або збільшує загальну чисельність війська на цьому напрямку.

"Ми розуміємо, бачимо, чуємо по радіоперехопленнях, що там здебільшого перебувають контрактники (російської армії – УНІАН). Тобто люди ще більш підготовлені, ніж ті, кого вони вже поклали. Людей вони не рахують. Техніки в них достатньо багато, тому і гонять", – підкреслив він.

Гонтар резюмував, що українські захисники на Куп’янському напрямку готові до будь-якого розвитку подій, в тому числі, до російського наступу в травні-червні, про ймовірність якого раніше попереджало вище керівництво України.

Війна в Україні: ситуація на фронті

За даними Генштабу ЗСУ, від початку доби на фронті відбулося 64 бойових зіткнення з противником. Лише на Авдіївському напрямку українські захисники відбили 18 ворожих атак, на Бахмутському – 10, на Купʼянському – 11. "Гаряче" було і на інших напрямках.

Днями речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин зазначав, що на Куп'янському напрямку є певна помітна активність  російської армії, і зокрема, ворог підтягує особовий склад, боєкомплект і техніку. Але окупанти проводять не такі активні штурмові дії, як на сусідніх напрямках фронту.

Раніше президент України Володимир Зеленський попереджав, що російські війська готують наступ наприкінці травня або в червні цього року.

Вас також можуть зацікавити новини: