Офіцер розповів про обстановку на Марʼїнському напрямку / колаж УНІАН, фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ, DeepState

Лінія фронту на сході стабілізувалася, наразі немає нових проривів з боку ворога. Про це розповів офіцер "Легіону Свободи" Сергій Воронов. 

"Після Авдіївки ворог перекинув достатньо резервів, щоб спробувати атакувати Новопавлівський відтинок фронту. Наразі лінія дещо стабілізувалася, проривів з боку росіян немає. Війна триває за позиції", – сказав він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

За словами Воронова, противник намагається атакувати українські позциії поблизу Новомихайлівки, а також Первомайського.

Відео дня

"Це два найгарячіші села на нашому відтинку фронту", – наголосив офіцер. 

Водночас він додав, що окупанти стали частіше застосовувати проти українських захисників гранати К-51 з хлорпікрином. Ця речовина є отруйною.

"Такі випадки ставалися й на нашому відтинку фронту. Ми застосовуємо звичайні протигази", – констатував він. 

Зазначимо, що застосування хімічної зброї заборонене Конвенцією про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення від 13 січня 1993 року. 

Війна в Україні: новини, які ви могли пропустити

Президент України Володимир Зеленський повідомив про будівництво трьох ліній оборони на півдні, сході та півночі. За його словами, йдеться "не про кілометр або два", а про тисячі кілометрів відповідних споруд. 

Тим часом бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив про результати бойової роботи за минулу добу. Загальні втрати окупантів у живій силі там склали 420 осіб, крім того, було знищено чимало ворожої техніки. 

Вас також можуть зацікавити новини: