Без допомоги від США Україна навіть оборонялася насилу, каже аналітик / фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку в коментарі "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

На його думку, загальна стабілізація лінії оборони потребуватиме певного часу. Це стосується всієї лінії бойового зіткнення, а не тільки найгарячіших ділянок, таких як Часів Яр.

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил із посиленою увагою на найгарячіші точки. Далі можна чекати накопичення резервів, штатної комплектації підрозділів для майбутнього контрнаступу ЗСУ", - вважає Коваленко.

Відео дня

На думку аналітика, у період без американських поставок допомоги від Європи ледь вистачало на те, щоб підтримувати поточну лінію фронту. Коваленко впевнений, що говорити про новий контрнаступ можна буде виключно з відновленням американської підтримки.

Україна очікує нових поставок зброї зі США

Як писав УНІАН, минулої суботи Палата представників Конгресу США ухвалила довгоочікуваний закон про витрати на військову допомогу Україні. Загалом на це Америка витратить 60 мільярдів доларів.

Однак, щоб поставки почалися, потрібно ще отримати згоду Сенату і президента США.

Якщо така згода буде, то перша партія зброї, як очікується, заїде в Україну вже найближчими днями. Її вже доставили на склади в Німеччині та Польщі.

Вас також можуть зацікавити новини: