Володимир Зеленський виглядав засмученим на підсумковій прес-конференції / фото скриншот

Російський лідер Володимир Путін і український президент Володимир Зеленський дійшли до двох дуже різних точок війни. Рік тому Зеленський отримав овації в Конгресі США та обіцянки мільярдної допомоги для боротьби з армією Путіна. Про це пише NBC.

Видання зазначає, що президент РФ, здавалося, уникає уваги. Його армія втрачала позиції. Днями ролі помінялися. Путін виглядав упевненим і переможним на брифінгу в Міністерстві оборони, тоді як Зеленський виглядав засмученим на поспішно організованій прес-конференції наприкінці року.

"Російський лідер звучав бадьоро, коли він розхвалював військові зусилля Росії на брифінгу в оточенні вищого військового керівництва — різкий контраст із тим, що лише шість місяців тому, коли його контроль над владою та військовим керівництвом країни був під загрозою заколоту, а новий контрнаступ Києва був розрахований на те, щоб відкинути росіян аж до їхніх власних кордонів", - йдеться у матеріалі.

Відео дня

Проява впевненості Путіна не викликає подиву, зазначив Марк Галеотті, голова орієнтованої на Росію консалтингової компанії Mayak Intelligence.

"Путін зараз у сильнішій позиції, ніж будь-коли з моменту вторгнення, тому у нього є причини для цього", — сказав Галеотті.

Війна в Україні

Путін "має номер Трампа" і все ще вважає його "активом". Таку думку висловила колишній експерт Білого дому з питань РФ Фіона Хілл. За її словами, Кремль хотів би, щоб війна в Україні закінчилася, але на умовах Путіна: без повернення території, з можливістю чинити тиск на Україну в довгостроковій перспективі і без репарацій.

Також УНІАН повідомляв, що у Путіна оцінили обіцянки Трампа "закінчити війну за 24 години".

Вас також можуть зацікавити новини: