У Путіна оцінили заяви Трампа про те, що він може "закінчити війну за 24 години" / фото REUTERS

Прес-секретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував обіцянки екс-президента США Дональда Трампа зупинити війну РФ проти України "за 24 години" у разі перемоги на президентських виборах.

"Вашингтон завжди зберігав всі константи у своїй зовнішній політиці. Константи добре відомі, ці самі константи, які так зараз на своїй шкурі відчувають ведені Вашингтоном європейці. Тому покладати якісь надії на вибори в Америці я б не став", – сказав він в інтерв'ю пропагандистському виданню "Известия". 

Пєсков наголосив, що перемога Дональда Трампа на виборах в США може принести "певні нюансування", проте не "якісь зміни на краще". За його словами, Кремль не бачить передумов до того, щоб у США була готовність "прислухатися до заклопотаності їхніх візаві, враховувати стурбованість їхніх візаві". 

Відео дня

Війна в Україні: заяви Трампа

У травні 2023 року кандидат у президенти США під час теледебатів зробив цинічну заяву з приводу війни Росії проти України. За його словами, він може зробити так, що "всі перестануть вмирати" за 24 години. 

Наприкінці червня він видав ще одну скандальну заяву щодо російського вторгнення в Україну. Трамп сказав, що українському уряду, можливо, доведеться віддати РФ частину своїх територій, щоб закінчити війну. 

Вже у вересні 2023 року Трамп заявив, що був би він президентом США, Путін не вчинив би вторгнення в Україну. При цьому він додав, що його перемогу на виборах у 2020 році нібито "вкрали". 

Вас також можуть зацікавити новини: