Путін-Трамп / Колаж УНІАН / фото Вікіпедія

Лідер Росії Володимир Путін знає, як маніпулювати претендентом на посаду глави Білого дому, екс-президентом США Дональдом Трампом. Таку думку висловила колишній експерт Білого дому з питань РФ Фіона Хілл, інформує The Guardian.

За її словами Путін "знає, як маніпулювати Трампом" і все ще вважає його своїм "активом".

"Це буквально козир. Очікування того, що Трамп повернеться, є для Путіна благом. … Він може цим пограти. Він може використати це як своєрідне попередження - налякати українців, європейців, решту світу", - сказала Хілл.

Відео дня

Вона вважає, що Путін досить упевнений, "враховуючи його досвід спілкування з Трампом у минулому, що Трамп швидко спробує "вирішити" війну в Україні на його користь".

"І, ви знаєте, очевидно, у Путіна вже деякий час є номер Трампа, він знає, як ним маніпулювати. … Він дуже добре вміє лестити Трампу. Він вважає Трампа активом у багатьох відношеннях", - додала політолог.

Вона також зазначила, що Путін усе більше відчуває шанс закінчити війну на свою користь. Хілл підкреслила, що Росія хотіла б, щоб війна в Україні закінчилася, але на умовах Путіна: без повернення території, з можливістю чинити тиск на Україну в довгостроковій перспективі і без репарацій.

"Путін упевнений, що зможе розпалити "культ війни" всюди. ... Все, що говорить Трамп про Європу та європейську безпеку, про світові та глобальні справи, про Україну, все, що відбувається на Капітолійському пагорбі - для Путіна це лише знак того, що знову все швидко зміниться на його користь",, резюмувала Хілл.

Відносини США та Росії - останні заяви

Путін хоче занурити Україну у холодну зиму та темряву, але програє. Про це заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін. За його словами, "ми маємо бути готовими, що Кремль знову бомбардуватиме крилатими ракетами і дронами Україну цієї зими".

Також УНІАН повідомляв, що у Путіна оцінили обіцянки Трампа "закінчити війну за 24 години". Як сказав прес-секретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков, перемога Дональда Трампа на виборах в США може принести "певні нюансування", проте не "якісь зміни на краще".

Вас також можуть зацікавити новини: