Західні журналісти розповіли про прагнення РФ під час війни проти українців / колаж з фото УНІАН (В'ячеслав Ратинський) та REUTERS

Повномасштабна війна в Україні проти росіян "переходить у критичну фазу", Росія хоче завоювати нові території.

Про це йдеться у матеріалі The Hill. "Київ розгортає нові західні військові поставки, щоб спробувати побудувати надійну оборону і повернути назад російські успіхи на полі бою", - зазначається у матеріалі.

За відомостями журналістів, "водночас Москва прагне подальших територіальних захоплень, нарощуючи військове виробництво коштом доходів від експорту енергоносіїв та обходячи міжнародні санкції".

Відео дня

Видання зазначає, що тому для влади держав Заходу закриття лазівок у санкціях, що дають змогу РФ підживлювати свою військову машину, має бути таким же пріоритетним завданням, як і постачання українцям всієї необхідної зброї.

Важливі новини України про війну - сьогодні це варто прочитати

Колишній заступник держсекретаря США з політичних питань Вікторії Нуланд сказала, що російська влада явно загострила протистояння в нашій державі, здійснивши нові наступальні дії на території Харківської області. Екс-чиновниця вважає, що американська влада має надати Україні більше допомоги в завданні ударів ворожих базах, які знаходяться всередині Росії.

Варто зазначити, що росіяни почали активно наступати в Харківській області 10 травня і змогли захопити низку населених пунктів. Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 23 числа повідомив, що окупанти зазнали значних втрат і зав'язли у вуличних боях за місто Вовчанськ.

Вас також можуть зацікавити новини: