Віталій з Липців розповів, що загарбники зруйнували це село повністю / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває повномасштабна війна в Україні, і стали відомі цікаві деталі травневого наступу російських окупантів на Харківщині. Житель села Липці (Харківська область, знаходиться за 10 кілометрів від кордону з РФ) Віталій розповів, що супротивники повністю спалили населений пункт.

Віталія волонтери евакуювали з-під ворожого обстрілу і доставили у Харків в пункт тимчасового прийому переміщених осіб. Чоловік розповів про пережите виданню Kyiv Post. "Зараз дуже багато поранених з Липців, яких я знаю особисто, один мій друг також лежить у лікарні разом із дружиною, у нього п’ять осколків витягли з голови. Мене забрали о 5 годині ранку, горіли будинки, все горіло", - поділився співбесідник.

Чоловік додав, що унаслідок удару окупантів він втратив все, що упродовж десятків років будував, а його сусіди загинули. "Я 25 років будував будинок, гараж, сарай, купував машини - і все це зараз зруйновано. Вони (росіяни, - Ред.) вбивають багато мирного населення в селі… Військових у Липцях не було, а село спалили повністю", - поділився він.

Відео дня

Важливі новини України - сьогодні це варто прочитати

Росіяни 10 травня почали активно наступати в Харківській області. Повідомлялося, що супротивники змогли захопити низку населених пунктів. Українські воїни згодом змогли уповільнити наступальні дії супротивника в регіоні.

На думку колишнього заступника держсекретаря США з політичних питань Вікторії Нуланд, російська сторона явно загострила війну в Україні, здійснивши новий наступ у Харківській області. За її словами, владі Штатів слід надати Києву більше допомоги в завданні ударів базах всередині РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: