Пригожин грає важливу роль в ІПСО, заявив експерт / скріншот

Заколот ПВК "Вагнер" у Росії - багатоходова ІПСО, мета якої підготувати населення РФ до неминучої поразки у війні проти України та повернення до кордонів 1991 року.

"Пригожину довірено зіграти найважливішу роль у всій цій операції", - зазначив політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

Він упевнений, що "гра" ватажка ПВК підводить росіян до ідеї капітуляції:

Відео дня

"30 мільйонів російських військовозобов'язаних з полегшенням і з почуттям глибокого задоволення зустрінуть перший декрет нової влади - скасування путінського указу про мобілізацію - і назавжди залишаться її (нової влади) палкими прихильниками. З ними немає проблем. Але приблизно 10-15% населення (результати недавнього опитування ФСО) - це переконані Z-патріоти, справжні довбануті російські фашисти. Як їм продати ідею неминучої поразки? Ось тут і незамінний Пригожин. Все це напівкримінальне Z-бидло бачить в ньому свого, із захопленням приймає антиелітний потік свідомості бандита-мільярдера, жадібно хаває його "справжню правду". І ця правда тактовно і дбайливо підводить їх до ідеї капітуляції".

На думку Піонтковського, заколот кардинально послабив особисту владу кремлівського диктатора Володимира Путіна всередині його мафіозної держави і обнулив його шанси на "почесну нічию" у розв'язаній ним "світовій війні".

"За цією нічиєю і їздили Бернс до Києва, а Салліван у Копенгагені переконував світ, що "Путін краще, ніж хаос", - додав експерт.

Заколот ПВК "Вагнер" в РФ - актуальні новини

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міноборони України анонсували можливі кадрові перестановки серед військово - політичного керівництва РФ після заколоту ПВК "Вагнер": "Історія з Пригожиним, як і з ПВК "Вагнер", загалом-не закрита".

Також повідомлялося, що після того, як провалився заколот ПВК Вагнер, в російських в'язницях остаточно застопорилася вербування ув'язнених для участі у війні. А сам Євген Пригожин став зневажаємо у цьому середовищі.