Росіяни атакували Харків дронами / фото ua.depositphotos.com

В ніч проти четверга, 4 квітня 2024 року, російські окупанти атакували Харків ударними безпілотниками. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Через ворожу атаку у Харкові пролунали вибухи, наголосив мер міста Ігор Терехов. "Суспільне. Харків" інформує, що вибухів було щонайменше три.

Ворожі дрони залетіли на Харківщину з Бєлгородської області РФ, заявили у Повітряних силах ЗСУ. О 01:11 військові попередили про ще одну групу ударних дронів в напрямку Харкова. 

Відео дня

Оновлено: Росіяни завдали по Харкову щонайменше 4 удари. Зафіксовані влучання по житловій цивільній забудові, повідомив Олег Синєгубов. Триває огляд місць профільними службами.

Водночас мер Харкова Ігор Терехов уточнив, що удари були здійснені як по приватних, так і багатоквартирних будинках.

"Попередньо – удари "шахедами" по житлових будинках. Як по приватних, так і багатоквартирних. Інформація щодо постраждалих уточнюється", – написав він.

Оновлено 01:50: У Харкові знову пролунав вибух, повідомляють ЗМІ.

Оновлено 01:54: У Харкові в одній з багатоповерхівок внаслідок ворожих ударів пошкоджені верхні поверхи, повідомив очільник ОВА Синєгубов. 

Також зафіксовані пошкодження житлової забудови приватного сектору. За інформацією медиків екстреної допомоги, на цю хвилину дві жінки отримали гостру реакцію на стрес. Без госпіталізації.

Оновлено 02:05: Мер міста Ігор Терехов повідомив, що внаслідок повторного удару по Харкову загинули троє рятувальників. Працівники ДСНС приїхали ліквідовувати наслідки атаки по житлових будинках.

Терехов додав, що на місці одного з прильотів почалася пожежа. Ще на одному – обвалилися плити житлового будинку. Загалом відомо про три "прильоти" по житлових будинках.

Оновлено 02:42: Внаслідок влучання у багатоповерхівку в Харкові є поранені та загиблий. Про це сказала в коментарі "Суспільному" голова адміністрації Новобаварського району Тетяна Цибульник. 

За її словами, є інформація про загиблого і четверо поранених. Це мешканці будинку. На місці влучання у триповерховий будинок сталася пожежа. Зі слів жителів Цибульник знає, що під плитою перебуває мешканець квартири у триповерховому будинку.

Атаки окупантів по Харківщині

Ввечері 3 квітня російські війська вдарили по Мерефі Харківської області. За попередніми даними, ворог застосував під час атаки протикорабельну ракету Х-59МК. У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що внаслідок обстрілу постраждала жінка.

Варто зазначити, що протягом кількох останніх тижнів росіяни завдали чимало ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури Харкова та області. Через це було запроваджено графіки відключень електроенергії. Лише у самому Харкові дефіцит становить від 100 до 200 мегаватів електроенергії, розповів очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Вас також можуть зацікавити новини: