Дмитро Лазуткін розповів, що відбувається в районі Авдіївки / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Російські окупаційні війська намагаються розвивати свій наступ в районі Авдіївки Донецької області. Ситуація на цій ділянці фронту залишається складною доволі тривалий час, заявив офіцер ЗСУ Дмитро Лазуткін. 

"Після того, як Сили оборони здійснили маневр по відходу на рубежі західніше Авдіївки, ворог намагається штурмовими діями продовжувати розвивати свій наступ. Важкі бої продовжуються. Зараз окупанти намагаються оточити деякі наші позиції, закидають КАБами практично щогодини", – наголосив він в коментарі телеканалу "Еспресо".

Проте, за його словами, росіяни зазнають на Авдіївському напрямку величезних втрат. Військовий зауважив, що українські оборонці "дуже якісно відпрацьовують FPV-дронами і технікою".

Відео дня

"Але будемо спостерігати за ситуацією і боротися за те, щоб окупанти не просунулися далі, підстави на це є", – додав Лазуткін.

Він також прокоментував відхід військ з Ласточкиного. На його думку, це рішення було передбачуваним.

"Певний час наші війська тримали Степове і Ласточкине. Зараз ЗСУ трохи відійшли на більш вигідні позиції. Це можна побачити по карті висот і по розташуванню на місцевості водойм", – констатував офіцер.

Війна в Україні: важливі новини з передової 

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що після того як ЗСУ відійшли з Ласточкиного Донецької області, російські загарбники з трьох сторін штурмують Орлівку. За його словами, зараз складно сказати, наскільки зміниться становище на полі бою після відходу з Ласточкиного, проте українські захисники роблять все, щоб нищити противника.

Водночас на Запорізькому напрямку російські загарбники не мають таких успіхів, як на Авдіївському. Лиховій зауважив, що загалом за минулу добу ворог здійснив 6 штурмових дій.

Вас також можуть зацікавити новини: