Андрющенко повідомив, що росіяни тягнуть підкріплення до Марʼїнки та Часового Яру / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Російські окупаційні війська тягнуть підкріплення до Марʼїнки та Часового Яру Донецької області.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі телеканалу "Ми – Україна". За його словами, росіяни здебільшого перекидають сили з Бердянського напрямку на північ Донецької області. Зокрема, фіксується переміщення гусеничної техніки. 

"Це означає, що десь з Криму, з-під Мелітополя вони це тягнуть на посилення Марʼїнки і на посилення Часового Яру для здійснення подальшого тиску на нас. Також ми бачимо, що заходять підрозділи десантні, які потім беруть участь в штурмі Часового Яру. Тобто бачимо через Маріуполь точно пріоритет на сьогоднішній день – північ Донецької області. Частково продовжуються переміщення і в бік Запорізької області – це боєкомплекти та паливозаправники. Однак їхня системність та частота не співпадає з тією, що ми фіксуємо з точки зору півночі", – додав він.

Відео дня

Війна в Україні: ситуація на фронті

За даними Генштабу ЗСУ, від початку доби на передовій відбулося 60 бойових зіткнень із противником. На Лиманському напрямку було відбито 10 ворожих атак, на Бахмутському та Авдіївському – 14. Крім того, на Новопавлівському напрямку окупанти 17 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

Водночас в районі селища Очеретине на Авдіївському напрямку ситуація складна. Ворог зайшов в південну частину населеного пункту, розповів речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин. Українські захисники зараз вибивають звідти загарбників. 

Вас також можуть зацікавити новини: