Російські війська змогли просунутися під Авдіївкою/ фото ua.depositphotos.com

Російські війська змогли просунутися ще на 2-3 кілометри на захід від Авдіївки. Такого висновку дійшов аналітик BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, аналізуючи записи з місця боїв за останні 10 днів.

"За останні десять днів російські сили вторгнення просунулися далі на захід від Авдіївки. Найбільш значне просування в Первомайському, між Тоненьким і Уманським та в Семенівці", - пише Рьопке.

Раніше Рьопке повідомляв, що після падіння Авдіївки ЗСУ зайняли оборону по лінії Бердичі - Семенівка - Орлівка - Тоненьке - Первомайське. Однак тепер ЗС РФ перейшли її в кількох місцях.

Відео дня

Як зазначає аналітик, з-під Тоненького вони просунулися близько 3 км на захід у бік Уманського. На північ від Первомайського вони пройшли близько 2 км у напрямку Нетайлового.

ЗС РФ просунулися на кілька кілометрів на захід від Авдіївки / фото BILD

Ситуація під Авдіївкою - що відомо

Раніше аналітик Bild писав, що Росії залишилося захопити два села під Авдіївкою для виходу на оперативний простір. Він, зокрема, зазначав, що якщо впаде Семенівка, то "росіянам не стане простіше, ніж раніше, але в них тривалий час не буде населених пунктів на шляху, перш ніж знову виникне український опір у будь-яких будинках, логістичних пунктах".

Водночас полковник запасу ЗСУ Петро Черник заявляв, що після захоплення Авдіївки війська РФ фактично зупинилися. На думку Черника, поки що Росія не показала глибоких проривів оборони ЗСУ або ж істотного стягування сил на фронт.

Вас також можуть зацікавити новини: