Ситуація в районі Авдіївки дуже складна / фото ua.depositphotos.com

Лінія оборони ЗСУ в районі Авдіївки зміщується на захід. Про це сказав аналітик німецького видання Bild.

Експерт видання з аналізу відкритих даних Юліан Репке заявив, що наразі в Бердичах продовжує воювати 47-та механізована бригада ЗСУ. Ситуацію в Орлівці та Тоненькому він оцінив як критичну для України. Він зазначив, що за деякими даними, ці два села вже окупували російські війська. За інформацією експерта Bild, тепер українська лінія оборони зміщується звідти на захід до села Уманське.

"Нова лінія оборони зміщується, йдучи вздовж річок і водойм. Це означає, що тут намагатимуться вибудувати оборону. Для України це все вкрай критично, оскільки в неї немає другої лінії оборони на захід. Тобто ЗСУ повинні тримати цю територію. Але і для РФ це також критично", - поділився оцінкою Репке.

Відео дня

Він нагадав, що російські окупанти просунулися на захід від Авдіївки протягом кількох днів після падіння міста, а потім зупинилися. При цьому російська армія продовжує зазнавати величезних втрат у живій силі та техніці.

Ситуація на Авдіївському напрямку

17 березня Інститут з вивчення війни повідомив, що російські окупанти захопили Тоненьке і Невельське в районі Авдіївки. На кадрах з геолокацією видно, що російська бронетанкова колона нещодавно просунулася на захід від Тоненького.

Вас також можуть зацікавити новини: