Війна переходить на нову стадію / facebook.com/24th.brigade

Україна має в першу чергу розраховувати на себе стосовно виробництва зброї, а не лише на партнерів. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю німецькому виданню ZDFheute Nachrichten.

"Коли йде війна з таким розмахом, такої війни з часів Другої світової ще не було і з такою тривалістю. Адже всі операції, які проводилися, вони тривали кілька місяців. Звичайно, що цієї зброї недостатньо, її просто не вистачає. І навіть та зброя, яка використовується, вона має фізичний термін використання. Будь-який ствол має знос. Він може випустити конкретну кількість снарядів, після чого його треба змінювати. Це війна не лише людей, а й економік", – сказав Головком.

Він також додав, що Україна розраховує на економіку західних партнерів: "Економіка колективного Заходу має нам також допомагати. Тому що ми воюємо і використовуємо найцінніше, що маємо – це наших людей, цвіт нашої нації. Немає ззовні допомоги – треба запускати власне виробництво. Це вже в процесі, треба збільшувати обсяги виробництва. Тому що ми, в першу чергу, маємо розраховувати на себе, а не лише на партнерів". 

Відео дня

Роль дронів у війні

За словами Сирського, на фронті почали використовувати наземні дрони. Це дає можливість зберегти життя українських військовослужбовців. 

"Ми зараз спостерігаємо, як роль дронів щодня збільшується. Це пов'язано з тим, що щодня використовується їх усе більше з обох сторін. Зараз у всіх ланках військового управління, кожен командир бачить всю картину поля бою. Якщо раніше він міг побачити обмежену частину з бліндажу, то зараз він бачить увесь пейзаж бойових дій. Дрони використовуються вздовж усієї лінії бойових дій. Ця війна значно підвищила значення технологічного прогресу у процесі збройної боротьби", – сказав головком. 

Допомога Україні: останні новини

Рада ЄС зробила перший крок до "освоєння" заморожених активів РФ. 

Скандальний американський мільярдер Ілон Маск знову заявив, що США має припинити допомагати Україні. На його думку, Путін не програє у війні, тому не варто допомагати Києву.

Вас також можуть зацікавити новини: