Владислав Селезньов наголосив, що армія РФ намагається скористатися становищем ЗСУ, які поки не мають достатньо зброї на фронті / фото 95 одшбр

Російські окупанти протягом одного-двох тижнів будуть масштабно атакувати українські позиції на різних напрямках фронту. Таку думку висловив військовий експерт полковник ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі телеканалу "Еспресо"

"Зазвичай масштабні наступальні операції можуть тривати від трьох до п'яти місяців. З урахуванням того, що ворог почав наступальну кампанію ще в жовтні минулого року, і генерал Буданов заявляв, що на початок березня наступальний потенціал путінської армії буде витрачено, то генерал мав рацію. Але цього не сталося, тому що ворог залучив усі, навіть, стратегічного рівня недоторкані запаси й ресурси, щоб максимально прочавити нашу оборону. Посунути наші війська, закріпитися й чим більше захопити українських територій", - зазначив експерт.

Селезньов наголосив, що армія РФ розуміє, що наразі вона має певне "вікно можливостей", що пов'язане з тривалою затримкою військової допомоги від союзників України. За його словами, лише зараз ЗСУ починають отримувати перші партії озброєння та боєприпасів, тому співвідношення ресурсів поки не на користь України. 

Відео дня

"Наразі ворог намагається цією можливістю скористатися сповна. Тому він суне й тисне, використовуючи останнє, що в нього залишилось. Росіяни розуміють, що за два тижні у них не буде таких можливостей, бо ми вже отримаємо повні паритетні умови на полі бою. Скоріш за все тиждень, можливо, два, ворог ще буде масштабно атакувати на різних ділянках фронту, а потім буде змушений переходити до оперативної паузи", - вважає військовий експерт.

Ситуація на фронті: останні новини

Як писав УНІАН, українські військові зупинили просування росіян під Авдіївкою. Такі дані наводить німецьке видання Bild. За словами аналітика Юліана Рьопке, видно, що на ділянках, куди прибувають західні снаряди, ЗСУ вдається зупинити і стримувати окупантів, як це було до грудня 2023 року.

Своєю чергою генерал Сергій Мельник заявив, що на Харківщині точаться важкі бої, на деяких ділянках українська армія відійшла з позицій. 

"На окремих ділянках, поблизу Вовчанська та Лук’янців, українські захисники були змушені відійти на більш вигідні позиції, щоб ефективніше задіяти свої сили та захистити регіон від наступу", - зауважив генерал. 

Вас також можуть зацікавити новини: