ЗСУ вдалося зупинити наступ росіян під Авдіївкою / Колаж УНІАН, Телеграм-канал Ганна Маляр, фото 148-та окрема артилерійська бригада

Українським силам оборони за останні два тижні вдалося зупинити просування російської армії під Авдіївкою, повідомляє Bild.

Як наголошується в повідомленні, наприкінці квітня російські війська здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 км углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине. Згодом вони розширили утворений плацдарм, захопивши села Соловйове, Архангельське, Керамік, Новокалинове, Новобахмутівку.

Раніше російські війська здійснили прорив на північний захід від Авдіївки / фото Bild

Однак тепер, пише видання, українським силам вдалося перекинути на цю ділянку підкріплення і зупинити наступ ЗС РФ.

Відео дня

Як зазначає аналітик Bild Юліан Рьопке, чітко видно, що на ділянках, куди прибувають західні снаряди, українцям вдається зупинити і стримувати росіян, як це було до грудня минулого року.

"Але й під Авдіївкою, де українці покладаються на власні дрони-камікадзе, за останні два тижні їм практично вдалося зупинити росіян. Ті більше не можуть просуватися, фронт здебільшого стабілізувався", - вказує аналітик.

Ситуація на сході - що відомо

Раніше Офіцер артилерії 4-ї бригади НГУ "Рубіж" Володимир Назаренко зазначив, що ситуація на сході дуже гаряча, сили оборони щоденно вибивають значну кількість супротивників, але росіяни мають можливість швидко поповнювати свої втрати. За його словами, тили ворога просто "кишать" технікою та особовим складом.

Водночас російський напад на Харківську область відкрив новий фронт, відволікаючи українські сили від Донбасу.

Раніше Генеральний штаб Збройних сил України заявив, що на окремих ділянках, у районах Лук'янців і Вовчанська, унаслідок вогневого впливу і штурмових дій російських окупантів, для збереження життя військовослужбовців і уникнення втрат, підрозділи здійснили маневр і перемістилися на вигідніші позиції.

За інформацією аналітика Bild Юліана Рьопке, російські війська увійшли в північну частину Вовчанська, бої там тривають у районі м'ясокомбінату.

Вас також можуть зацікавити новини: