РФ підтягнула резерви: у Силах оборони розповіли про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

На Херсонщині стало перебувати менше підрозділів на кшталт "Шторм Z", натомість побільшало морських піхотинців.

Українські військові продовжують розширювати плацдарм на лівобережжі Херсонської області. Водночас росіяни підтягнули резерви – там побільшало професійних російських військових.

Про це розповіла речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі "24 каналу". Вона наголосила, що інтенсивність штурмових дій ворога нестабільна, що повʼязано зокрема і з розбратом усередині російської армії. 

Водночас Гуменюк зазначила, що на Херсонщині стало перебувати менше підрозділів на кшталт "Шторм Z", натомість побільшало морських піхотинців. 

"Справді, вони підтягнули оперативні резерви з використанням морської піхоти, а також десантно-штурмових військ. Але при цьому в них є суттєвий морально-психологічний дисонанс. (...) Ми констатуємо хвилеподібний спад та підйом штурмових дій. Вони, щойно акумулюють зусилля, підвищують інтенсивність штурмів до 9 – 10 за добу. Як тільки у них виникає внутрішнє непорозуміння, знову відбувається спад – 2 – 4 штурми", – пояснила речниця ОК "Південь". 

За її словами, ситуація під контролем українських оборонців. Ворожі штурми здебільшого є невдалими, а в районі плацдарму Сил оборони облаштована "смуга неповернення" зі спаленої ворожої бронетехніки. 

"Переходячи цей психологічний рубіж, ворог втрачає впевненість у власних діях", – констатувала Гуменюк.

Війна в Україні: важливі новини

На фронті російські загарбники намагалися прорвати українську оборону на кількох напрямках – зокрема, Куп’янському та в районі Роботиного на півдні. Загалом протягом доби на передовій відбулося 49 бойових зіткнень, повідомили в Генштабі.  

Крім того, російські окупанти значно збільшили корабельне угрупування у Чорному морі. В Силах оборони півдня розповіли, що зараз там до 13 кораблів противника, серед яких 5 великих десантних кораблів і 1 надводний ракетоносій.

Вас також можуть зацікавити новини: