Євген Дикий розповів про розширення плацдарму українських воїнів на лівобережжі / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Українські воїни на лівому березі Дніпра у Херсонській області не просто утримують плацдарм, а й розширюють його.

Наші захисники відбили чергову спробу наступу російських загарбників й закріплюються на нових рубежах, розповів ветеран російсько-української війни, колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV.

"Давайте подивимося південніше - у нас там є плацдарм у Кринках, у нас є плацдарм на лівому березі Дніпра. І він росіянам реально, як кістка у горлі. Він для них страшенно небезпечний. А вони вже четвертий місяць поспіль не здатні зібрати достятньо велике угруповання, щоб все ж таки наших звідти витіснити. От і це дуже показово. Тобто вони вже не тягнуть два великих наступи: вже або Авдіївка, або Кринки…", - сказав експерт.

Відео дня

Співбесідник додав, що на лівобережжі українські воїни не просто міцно тримають позиції, а й розширюють їх. "Буквально зараз, коли ми з вами розмовляємо, там дійсно відбито чергову спробу російського наступу, і навпаки іде розширення плацдарму, іде закріплення на нових рубежах вже за межами Кринок. Не буду поки анонсувати, де саме…", - заявив Дикий.

Триває війна в Україні проти РФ - це варто знати

У середині листопада 2023 року в українській армії вперше підтвердили, що наші воїни закріпилися на плацдармах на лівому березі Дніпра. Військовий оглядач Денис Попович восени говорив, що наші бійці намагалися об'єднати в один плацдарми, на яких закріпилися, щоб "туди перегнати техніку і щось робити у ширшому форматі".

9 січня керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк повідомила, що на південній частині нашої держави росіяни знову повернули штурмові дії на позначку 10+.

Вас також можуть зацікавити новини: