Експертка пояснила, що Володимир Путін має робити, щоб РФ пішла в новий наступ в Україні / колаж УНІАН зі скріншоту та фото ua.depositphotos.com

Щоб здійснити літній наступ Росії в Україні російському диктатору Володимиру Путіну потрібно буде оголосити ще один раунд мобілізації.

Такою думкою поділилася старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний мир Дара Массікот з Financial Times. "...літній наступ вимагатиме від Путіна оголосити ще один раунд мобілізації", - вважає аналітик.

За її словами, якщо у Кремля є амбіції щодо Харкова чи чогось іще складнішого, наприклад, південної частини України, то владі РФ "доведеться сформувати дуже великі сили, ймовірно, понад 100 000 для обох випадків, плюс обладнання".

Відео дня

Старший науковий співробітник Центру аналізу європейської політики Павло Лузін сказав, що в Росії "зараз основний підхід - це "купівля крові" серед російських низів". Експерт вважає, що, якщо навіть країна-агресор поповнить лави своєї окупаційної армії, то "кількість не зможе компенсувати брак підготовки". "Ми всі говоримо про мобілізацію, але де командири, сержанти і лейтенанти, які командуватимуть мобілізованими солдатами?", - запитав він.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський попередив, що наприкінці травня - у червні можливий великий наступ російських окупаційних військ.

У центрі уваги російська мобілізація - новини, які варто знати

Володимир Путін восени 2022 року оголосив так звану "часткову мобілізацію". Примітно, що до цього в РФ стверджували, що мобілізаційних заходів не буде. Мобілізація в Росії була оголошена після того, як російський план щодо швидкої перемоги над Україною провалився, і росіяни зазнали серйозних втрат.

Восени минулого року ЗМІ писали, що в Росії скоро оголосять нову хвилю мобілізації. За відомостями журналістів, у РФ також тривала прихована мобілізація.

У квітні 2024 року верховний головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі, генерал американської армії Крістофер Каволі говорив, що країна-агресор за останній рік наростила чисельність своїх військ на передовій із 360 000 до 470 000.

Вас також можуть зацікавити новини: