Резніков розповів про кількість загиблих на війні з РФ жінок-військовослужбовиць / фото УНІАН

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на війні з окупантами загинула 101 жінка-військовослужбовиця.

Як зазначив очільник Міноборони під час шостого жіночого форуму, ще 50 захисниць вважаються зниклими безвісті, а 100 отримали пораненні.

За словами Резнікова, за час повномасштабної війни 350 жінок відзначені державними нагородами. Дві військовослужбовиці отримали звання Героїв України посмертно. Це Інна Дереусова та Катерина Ступицька.

Відео дня

Міністр додав, що в лавах Збройних сил наразі служать 59 786 жінок. Водночас 18 тисяч жінок є цивільними працівницями у ЗСУ.  41 тисяча жінок обіймають саме військові посади і 5 тисяч знаходяться безпосередньо на передовій.

Жінки на війні в Україні

На війні з Росією служать тисячі жінок. 14 вересня 2022 року стало відомо, що на фронті загинула військовослужбовиця Ольга Сімонова "Сімба". Росіянка за походженням, яка воювала за свободу в Україні, була родом із Челябінська. Дівчині було 34 роки.

На жаль, деякі військовослужбовиці потрапили до російського полону. 

Віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у квітні розповіла, як поводяться з військовослужбовицями-українками в російському полоні. За її словами, українок голять наголо та принижують їхню гідність. 

Вас також можуть зацікавити новини: