Столтенберг прокоментував допомогу Україні / фото president.gov.ua

Українські союзники не запізнилися з допомогою Україні, але її затримка все ж відбилася на полі бою. 

"Ще не пізно, але, звичайно, затримка призвела до реальних наслідків: українці відчувають нестачу в артилерійських снарядах у співвідношенні 1 до 5 і навіть 1 до 10 залежно від ділянки лінії фронту", – заявив в ефірі американського телеканалу MSNBC генсек НАТО Єнс Столтенберг.

За його словами, Захід бачить, що через нестачу систем протиповітряної оборони Україна стала збивати менше ракет, якими РФ атакує українські міста.

Відео дня

Нещодавно генсек зазначав, що члени Альянсу домовились надати Україні більше систем ППО. Ініціатором пошуку та відправки засобів протиповітряної оборони є Німеччина. У Берліні порадували, що у цьому питання є прогрес.

Війна в Україні - допомога від союзників

Politico писав, що Україна та Німеччина запустять кілька оборонних проектів. Оборонний концерн Rheinmetall, який і до цього постачав багато зброї Україні, вже анонсував свої наміри розвивати оборонну промисловість України — заводи з обслуговування легкої бронетехніки та виробництва артилерійських боєприпасів.

За оцінкою ISW, Збройні сили України зможуть призупинити наступ окупаційної армії за умови швидкого надходження допомоги США.

Вас також можуть зацікавити новини: