Вже за місяць в окупантів почнуться проблеми зі снарядами / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська дедалі частіше скаржаться на брак боєприпасів – так званий "снарядний голод". Військовий експерт, військовий льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан вважає, що Росія вже не має можливості та ресурсів для збільшення свого потенціалу, оскільки всі шляхи уже використані. 

В ефірі "24 каналу" експерт зазначив, що аби збільшити кількість снарядів на фронті, РФ насамперед потрібно побудувати завод з виробництва обладнання, яке буде їх виробляти. Він нагадав, що снарядний голод ворожим військам пророкували ще декілька місяців тому, відповідно, Росія вже зробила все, що могла. 

"Максимум, що вони можуть зробити – це клянчити боєприпаси у таких, як вони самі, ізгоїв. Мовиться про північну Корею, з Білорусі вони практично все зняли, батька без трусів лишився, можливо, в трусах. Лише уси й труси лишилися в Білорусі, але снарядів там уже нема", – прокоментував Світан.

Відео дня

За його словами, Китай таких дій боїться, а Іран навряд піде на передачу Росії боєприпасів, оскільки попереду в нього війна з Ізраїлем за ядерне панування в регіоні. Таким чином, залишається лише Північна Корея, вона буде передавати боєприпаси. Проте надавати якусь потужну допомогу КНДР також не зможе, оскільки країна має власні проблеми, пов’язані зі США та Японією.

Водночас експерт прогнозує, що окупанти зможуть випускати по 15-20 тисяч снарядів ще приблизно місяць. Після цього вони використовуватимуть не більше 5-7 тисяч боєприпасів на місяць. 

"Тому ближче до літа в них почнеться реальний снарядний голод і більше вони не зможуть ніде взяти снарядів. В них лишилося кілька місяців для ухвалення рішень щодо зменшення лінії фронту, адже його просто не втримають з 5-7 тисячами снарядів", – резюмував Світан.

Снарядний голод в Росії: що відомо

Російські військові скаржаться на нестачу снарядів. Військовий експерт Олександр Коваленко вважає, що Росії загрожує "снарядний інсульт". Він прогнозує, що вже до кінця весни кількість ворожих пострілів з артилерії суттєво знизиться. 

Водночас у Повітряних силах ЗСУ радять українцям не робити поспішних висновків щодо цієї теми. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат прогнозує, що росіяни почнуть шукати боєприпаси в третіх країнах.

На снарядний голод у російських окупаційних військах відреагували і в самій Росії. Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу пообіцяв армії збільшити обсяги вирбництва боєприпасів. При цьому терорист Ігор Стрєлков-Гіркін висміяв цю заяву, зазначивши, що вона є "тупим офіціозом". 

Вас також можуть зацікавити новини: