Ігнат прокоментував заяви військових РФ про "снарядний голод" / скріншот

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував скарги російських окупантів на "снарядний голод" і нестачу боєприпасів. Він прогнозує, що через це Росія намагатиметься отримати якомога більше зброї для війни проти України з третіх країн.

"Всім хочеться вірити в те, що вони (снаряди – ред.) закінчуються. Але не потрібно робити поспішних висновків. Уже відчувається і по їхніх заявах у ЗМІ, що окупанти частіше жаліються на снарядний голод, що боєприпасів не вистачає. Нам не потрібно робити поспішних висновків, що вони скоро закінчаться", – сказав Ігнат під час брифінгу.

За словами речника Повітряних сил, ворог буде шукати озброєння в третіх країнах. Через це Україна теж має посилюватися. 

Відео дня

"Росія буде, можливо, шукати треті країни, щоб закуповувати як снаряди, так і безпілотники, так і ракети. Тому маємо теж посилюватися і посилювати власну оборону. Як протиракетну, так і проти дронів. Шукати якомога більше джерел надання Україні допомоги", – зазначив він.

Проблеми з озброєнням в армії РФ

Уже декілька тижнів у медіа обговорюють проблему "снарядного голоду" в лавах окупаційних військ. Російські солдати самі записують ролики, у яких розповідають про нестачу боєприпасів. Про "снарядний голод" заявляв і глава ПВК "Вагнер" Євген Пригожин. 

Водночас у британській розвідці вказали на інший момент. Через гострий дефіцит озброєння окупанти переходять до тактики ближнього бою. Військові РФ також нещодавно поскаржилися, що їм довелося штурмувати український бетонний ДОТ "автоматами і лопатами". 

Крім того, через проблеми з озброєнням російський ВПК представив черговий "винахід". Ворог почав встановлювати на бронетранспортери корабельні гармати. 

Вас також можуть зацікавити новини: