Коваленко вважає, що Росії загрожує "снарядний інсульт" / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів про серйозні проблеми зі снарядами в російській окупаційній армії. За його словами, до кінця весни кількість пострілів з ворожої артилерії серйозно зменшиться. 

"До травня російська артилерія не зможе здійснювати навіть повних 10 тис. пострілів на добу. До липня вони вийдуть на споживання виключно внутрішнього виробництва снарядів – 4-5 тис. пострілів на добу", – наголосив Коваленко у своєму Telegram-каналі.

При цьому експерт переконаний, що якщо Росія не знайде третю сторону, яка б постачала країні-агресорці снаряди, "то вже влітку її вкриє снарядний інсульт".

Відео дня

Проблеми зі снарядами в Росії

Наприкінці лютого 2023 року голова ПВК "Вагнера" Євген Пригожин публічно заявив, що його найманцям не вистачає боєприпасів. Заявивши про "снарядний голод", Пригожин фактично звинуватив міністра оборони РФ Сергія Шойгу в роботі на противника.

Пізніше стало відомо, що снаряди бойовикам "Вагнера" все ж почали відвантажувати. При цьому поки що процес стартував тільки на папері.

Водночас спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав не робити поспішних висновків. Навіть враховуючи заяви самих російських військових про брак снарядів, не варто думати, що вони скоро закінчаться.

Вас також можуть зацікавити новини: